Acasă

Tipărire

Ȋn perioada 25 - 30 iunie 2017, Bucureştiul va fi gazda celei de-a 28–a ediţii a International Laser Radar Conference, ILRC28, România fiind prima ţară din Europa de Est care găzduiește această importantă reuniune internațională.

 

Organizată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică,INOE2000, sub patronajul International Coordination-group for Laser Atmospheric Studies (ICLAS), această conferinţă reprezintă cea mai mare oportunitate de prezentare a cercetărilor de ultimă oră asupra tehnicilor, tehnologiilor și aplicațiilor laser – radar(lidar) ȋn domeniul cercetării mediului ȋnconjurător, fiind totodată și cel mai important forum pentru schimbul de idei şi încurajarea colaborărilor pe acest domeniu.

ILRC28 reprezintă o ocazie excelentă de a demonstra capacitatea ştiinţifică a cercetătorilor români, de a familiariza autoritățile și publicul românesc cu problematici privind schimbările climatice și calitatea aerului din regiune, precum și pentru a atrage mai mulți tineri cercetători spre o carieră ȋn acest domeniu. Pentru aceştia din urmă, la ȋnceputul conferinţei va fi organizată o sesiune introductivă asupra tehnicilor lidar şi aplicaţiile acestora (http://ilrc28.inoe.ro/programme/ilrc-workshop/). De asemenea, pe toată durata evenimentului va putea fi vizitată și o expoziţie de echipamente ştiinţifice de monitorizare a mediului ȋnconjurător, unde vor fi prezenţi, cu informaţii şi demonstraţii, cei mai importanţi producători şi distribuitori de instrumente şi componente laser din străinătate.

 

Comunicatul de presa poate fi descărcat de aici.

Thursday the 28th. Copyright © INOE 2012
Implemented by networks