Acasă

Tipărire

Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Optoelectronica (INOE) în colaborare cu Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) si Institutul National de Cercetari Aerospatiale "Elie Carafoli" (INCAS) organizeaza in data de 3 noiembrie 2015, workshop-ul "Proiecte si initiative romanesti în sprijinul Programului ESA de Observarea Pamantului". Evenimentul are loc în sala de conferinte a Observatorului Atmosferic Roman (RADO), pe Platforma de Fizica de la Magurele, str. Atomistilor nr. 409, Magurele, Ilfov.

 

Workshopul se desfasoara în contextul dezvoltarii în Romania a activitatilor de cercetare-dezvoltare in domeniul Observarii Pamântului, atat din spatiu, cat si de la sol, in special dupa ce in 2011 tara noastra a devenit oficial cel de-al 19-lea Stat Membru al Agentiei Spatiale Europene (ESA), si dupa lansarea programului de cercetare, dezvoltare si inovare STAR, program coordonat de catre Agentia Spatiala Romana (ROSA) pentru a asigura suportul la nivel national pentru implementarea acestui acord. Totodata, evenimentul reprezinta o oportunitate de a eficientiza comunicarea si colaborarea dintre institutiile cu experienta în domeniu.

Temele principale care vor fi abordate în cadrul acestei actiuni sunt:

  • Proiecte romanesti de cercetare si dezvoltare de tehnologie pentru aplicatii spatiale de Observarea Pamantului
  • Rolul centrelor de competenta in dezvoltarea domeniului în Romania
  • Experiente, idei si planuri de viitor, oportunitati de colaborare.

Acest workshop este un prilej de diseminare a reusitelor proiectelor STAR din domeniul Observarii Pamantului, dar si de initiere a unor proiecte viitoare.

 

Friday the 26th. Copyright © INOE 2012
Implemented by networks